Pannenkoeken a la Montignac

pannenkoeken a la MontignacPannenkoeken a la Montignac mogen natuurlijk niet ontbreken. Gemaakt van volkoren tarwemeel of in combinatie met boekweitmeel.

Heerlijk als ontbijt of lunch, warm of koud. Ook zeer geschikt als diner. Lekker met suikervrije appelstroop.

Pannenkoeken – volkoren tarwemeel

Ingrediënten voor 6 stuks

  • 200 gram volkoren tarwemeel
  • magere melkpoeder
  • 2 eiwitten
  • 400 ml water
  • zout

Zo maak je de pannenkoeken a la Montignac

Meng een halve liter water met 1 sachet magere melkpoeder (bv Elk van Campina). Gebruik hiervan 400 ml voor de pannenkoeken.

Klop 2 eiwitten los in de melk en voeg wat zout toe. Voeg in delen al kloppend het volkoren tarwemeel toe tot een glad beslag.

Bak de pannenkoeken in een pan met anti-aanbaklaag zonder boter.

 

Pannenkoeken II – volkoren tarwemeel en boekweitmeel

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 200 gram volkoren tarwemeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 5 dl magere melk
  • twee eiwitten
  • 1/2 theelepel zuiveringszout
  • eventueel wat zoetstof bij in het beslag

Bereiding

Doe de melk in een kom en klop de eiwitten erin los. Voeg zuiveringszout toe.

Voeg tarwemeel en boekweitmeel toe en meng tot een glad beslag.

Spray een koekenpan in met bakspray, of maak de pan iets vettig door een keukenpapiertje met olijfolie de pan in de vetten.

Bak de pannenkoeken a la Montignac op matig vuur.

 

Pannenkoeken a la Montignac zijn heerlijk voor elk moment van de dag. Van ontbijt tot avondeten. Vooral lekker met suikervrije stroop of jam.

 

koolhydraatmaaltijd, ontbijt, lunch, diner, warm, koud

Geef een reactie