Paleo mueslireep

mueslireep3Naast Montignac kom je hier inderdaad ook gerechten tegen van Paleo. En zeker deze muesli-repen mogen niet ontbreken. Super makkelijk en lekkerrr….

3 rijpe bananen
100 gram havermout
150 gram superfood (zakje met van alles; nootjes en zaden en besjes)
1 eetlepel zaad naar keuze (net wat je in huis hebt; chiazaad, lijnzaad, hennepzaad..)
2 eetlepels kaneel

En extra nootjes ( bv mixed nuts van Lidl)  extra rozijnen (mijn handen zijn niet groot, van elk 1 handje)

Ik heb (nog) geen keukenmachine dus gebruik ik de staafmixer. Ik heb wel een extra bakje erbij wat ik gebruik, het is te klein dus elke keer overgieten naar een beslagkom.

Mix alles tot klein en meng het in de beslagkom. Bekleed een bakvorm (vierkante van Xenos is leuk) met bakpapier.
Stort het geheel in de bakvorm en druk aan met de bolle kant van een eetlepel.

Circa 25 minuten op 160 graden. (Gebruik een saté prikker om te kijken of het gaar is, prik in het midden tot voorbij halverwege en die moet er dan droog uitkomen).

Na het bakken haal je het geheel uit de bakvorm (dat gaat heel handig omdat je bakpapier hebt).

Laat dit even afkoelen voor circa 5 minuten en snijd dan alles in repen (1 x middendoor en dan zijdelings door in losse stukken).

Bewaar het in een afgesloten trommel… als je dat lukt, het is hier binnen 2 dagen op.

Met deze hoeveelheid heb je er circa 16 stuks.

mueslireep1 mueslireep2 mueslireep3

Geef een reactie