Paasdessert, bavarois

PaasdessertDit paasdessert gemaakt van eidooiers en pure cacao noemen we ook wel bavarois.
En is een fase 2 recept.

 

5 dl melk
80 gram fructose
8 blaadjes gelatine
4 eidooiers
6 dl slagroom
4 el cacao (Van Houten Cacao)
8 bakjes van chocolade (72% cacao, de bakjes zijn verkrijgbaar in de betere bonbonwinkel)
8 walnoten

 

Week de gelatine in koud water. Klop de eidooiers los met een beetje melk. Breng de rest van de melk aan de kook met de fructose. Het eierdooierpapje erbij doen en onder voortdurend roeren laten binden.

De pan van het vuur halen, uitgelekte gelatine en cacao toevoegen en met een staafmixer goed mixen, dit laten afkoelen.

Als het mengsel gaat opstijven de stijf geklopte slagroom erdoor roeren. Daarna in de bakjes scheppen en in de koelkast laten afkoelen.

Voor het opdienen versieren met een toefje slagroom (gezoet met fructose) en een walnoot.

Als u geen chocolade bakjes heeft , kunt u de bavarois ook in een dessertschaaltje serveren.

 

2 lekkere recepten voor de Pasen, kipsalade en een paasdessert.

Bron: Montignac Journaal nr 19, maart 1999

 

Print het recept, klik op de link;  Pasen recept

 

%d bloggers liken dit: