Ossenstaartsoep zelf maken

ossenstaartsoepMet speciale dagen maakt mijn moeder altijd een grote pan ossenstaartsoep. En dat vind ik echt de allerlekkerste.

De ossenstaart geeft veel smaak af, het is een heerlijke krachtige soep.

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1,5 kg ossenstaart, in stukken
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 uien, in ringen
  • 1 prei, in ringen
  • 1 stengel bleekselderij in stukken
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 6 takjes selderij
  • 1 takje peterselie (diepvries mag ook)
  • 2 bouillonblokjes
  • olijfolie
  • zout & peper

Zo maak je de ossenstaartsoep

Laat de stukken ossenstaart op temperatuur komen. Bak in een grote pan met wat olijfolie de stukken ossenstaart rondom bruin.

Voeg 2 eetlepels tomatenpuree toe en bak dit circa 2 minuten mee.

Schenk er 2 liter water bij en breng aan de kook. *

De soep moet je vanaf nu regelmatig afschuimen.

Voeg de gesneden groenten en kruiden toe.

Laat de soep zo’n 3,5 uur zachtjes trekken.

Zeef de soep en haal het vlees van de botten af. Het vlees mag terug in de pan.

Breng de ossenstaartsoep op smaak met zout en peper.

 

Gebruik je liever de slowcooker?

In de tekst staat achter het toevoegen van 2 liter water een sterretje *. Vanaf dit moment gaat alles in de slowcooker en deze zet je op stand LOW voor 6 tot 7 uur.

De lekkerste krachtige ossenstaartsoep maak je zelf door de stukken ossenstaart te laten trekken met groenten en kruiden. Recept is ook voor de slowcooker.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: