Appel-kruimeltaart

appel-kruimel1Op zoek naar andere gerechten ben ik deze appelkruimeltaart van Paleo tegengekomen. Heerlijk en gezond met raw-food, super-food wat momenteel zo in is. Voor Montignac vind ik het beter passen bij de koffie maar je kan er eventueel mee ontbijten. Eenvoudig te maken.

 

appel-kruimel2

2 appels in kleine stukjes gesneden ( mag met schil )
2 handjes rozijnen
1 el kaneel
2 handjes met besjes, noten, etc (bv goji-bessen, moerbeibessen, hazelnoten)

Meng bovenstaande en doe dit in een ingevette springvorm of ovenschaal.

150 gram amandelmeel
3 el honing
1 el kokosolie ( op kamertemperatuur )
1 tl vanille-extract

 

Maak van bovenstaande een kruimelig deeg, voeg amandelmeel toe als het te nat is of kokosolie als het te droog is.
Dit deeg gaat bovenop het appelmengsel wat al in de springvorm zit. ( Ik heb het er ook een beetje doorgemengd )

Bak de taart op 160 graden voor ongeveer 20 minuten.

 

 

Geef een reactie