Oliebollen à la Montignac

Deze oliebollen zijn geschikt voor fase 2.

1 kg. volkorenmeel
250 gr. krenten
250 gr. rozijnen
70 gr. gist
1 liter lauwe melk
5 eieren
2 appels (goudreinet)
1 snufje zout
Fructose
Zonnebloemolie
Was de krenten en rozijnen en laat ze daarna drogen. Snijd de appels in stukjes. Los de gist op in de lauwe melk. Klop dit door het meel tot een glad dik beslag. Splits de eieren en voeg zout en de losgeklopte eierdooiers aan het deeg toe. Klop de eiwitten stijf en roer deze door het beslag. Roer hier voorzichtig de rozijnen, de krenten en de stukjes appel door.Laat het beslag onder een vochtige doek op een warme plaats (bijvoorbeeld naast de kachel, verwarming of in een lauwwarme oven) zeker een uur rijzen.

Verhit de zonnebloemolie in een schone friteuse van 180 graden. Bak de bollen goudbruin (maak ze klein). Maak ze na het bakken direct droog, door ze over lagen keukenpapier te rollen.

Bestrooi ze eventueel met fructose.

Geef een reactie