Mayonaise maken

mayonaise-maken1Zelf mayonaise maken is niet zo moeilijk. Ei en olie moeten op kamertemperatuur zijn. Om het goed te kunnen laten emulgeren wordt normaal gesproken mosterd gebruikt, in de Methode Montignac vervangen we dat door een geperst teentje knoflook.

Neem een grote (pindakaas) pot,  uiteraard schoon en droog, en vul deze met circa 250 ml (sla)olie.
Voeg daarna 1 ei toe. Een beetje zout en peper, snufje kerriepoeder en 1 geperst teentje knoflook.
Nu komt het: wacht even!
Het moet aan elkaar wennen en dan pas de staafmixer erin. Zet deze op de bodem en zet hem dan pas aan, trek langzaam omhoog.

Met deksel 5 dagen te bewaren in de koelkast.

mayonaise-maken1 mayonaise-maken2

 

 

 

 

 

Meestal lukt het in 1x, maar soms ook niet…. Je kan de staafmixer extra heen en weer bewegen.

Voor het emulgeren (verbinding maken tussen olie-achtige en water-achtige stoffen)  wordt normaal gesproken mosterd en azijn gebruikt.

%d bloggers liken dit: