Paasbrood

Dit paasbrood is een aangepaste en verbeterde variant van het recept uit “Recepten voor de lente”.

Ingrediënten

250 gram volkoren tarwemeel
100 gram speltmeel
25 gram gist
2 tl zout
2 dl magere melk
2 eiwitten
150 gram gedroogde appeltjes
150 gedroogde abrikozen
4 el magere kwark
geraspte schil van 1 citroen
geraspte schil van 1 sinasappel
2 tl kardamonpoeder
1 tl kaneel
1/2 tl gemberpoeder
2 el jam

Bereiding

Wel de gedroogde appeltje en abrikozen, droog ze en snijd ze in stukjes. Doe in een grote kom het meel, de eiwitten, zout en kwark. Los het gist op in de lauwe magere melk en vermeng dit met de rest in de kom. Laat het deeg 1 uur onder een vochtige doek rijzen. Kneed nu het deeg tot een mooi en stevig deeg (8 à 10 minuten). Voeg de gewelde gedroogde en in stukjes gesneden appels en abrikozen, de geraspte citroen- en sinaasappelschil, de kruiden en jam toe en kneed het deeg totdat de toegevoegde ingrediënten opgenomen zijn. Doe het deeg in een ingevet broodblik en laat het onder een vochtige doek nog zeker 30 minuten rijzen. Verwarm de over voor op 150° en bak het paasbrood in een uur op de 2e richel op een rooster gaar en lichtbruin.

Bron: forumberichten 9 april 2004

%d bloggers liken dit: