Kruidkoek

kruidkoekDeze heerlijke kruidkoek is uitermate geschikt in de Methode Montignac. Voor zowel ontbijt, lunch, tussendoortje of zelfs als toetje. Lekker bij de koffie, thee. De kruidkoek is vrij eenvoudig te maken van oa volkoren tarwemeel, magere melk en suikervrije stroop. Geen machines nodig, alle ingrediënten goed door elkaar mengen met een vork.

Koolhydraat, eenvoudig te maken, in de oven bakken 5 kwartier, perfect om in te vriezen.

500 gram volkoren tarwemeel
4 dl magere melk
3 tl speculaaskruiden
2 tl kaneel
3 el suikervrije stroop
1 tl bakpoeder
2 appels geschild en in kleine stukjes
handje rozijnen (niet helemaal mm-proof)
1 el stevia (of 5 ml vloeibare zoetstof)

Verwarm de oven voor op 160 gr.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een vork in een grote kom. Neem een cakeblik en leg hierin een vel bakpapier.

kruidkoekStort het geheel in het blik en plaats deze in het midden van de oven op een rooster.

Bak de kruidkoek in ongeveer 5 kwartier gaar (even checken met een saté prikker)

Neem de koek met bakpapier en al uit het blik en maak het papier los van de koek. Laat de koek afkoelen op een rooster.

Prima geschikt om in te vriezen.

 

 

Geef een reactie