Broodje gezond

Broodje gezond uit Vlaanderen met magere plattekaas, in Nederland noemen we dat kwark. Als de plattekaas / kwark nog te vloeibaar is dan deze laten uitlekken voor je hem gaat gebruiken. Koolhydraatmaaltijd Fase 1


1 volkorenbroodje
geschaafde witte kool
fijngesneden gele, groene + rode paprika
1 ui in flinterdunne ringen
geraspte rauwe wortelen 
verse peper en zout
scheutje rode wijnazijn of wat citroensap
kappertjes
magere plattekaas / kwark
sla + tomaten  

Witte kool + paprika + ui + worteltjes + kappertjes + gemalen zwarte peper mengen en overgieten met een beetje wijnazijn of citroensap.
Eventueel wat vloeibare zoetstof (niet te veel want het mag niet te vloeibaar zijn).  Een paar uur laten trekken.

Volkorenbroodje besmeren met plattekaas / kwark (eventueel wat extra peper over strooien). Verdeel daarover het groentemengsel en afwerken met sla en tomaat. 
 

Uitlekken van de kwark, klik hier

Geef een reactie