Bananenbrood met blauwe bessen

bananenbrood2Een nieuwe en heerlijke variatie op het bananenbrood. Dit keer met nootjes en blauwe bessen. De blauwe bessen geven een heerlijke frisse smaak aan het brood. De bessen verkleuren het brood een beetje, voeg de bessen dan ook voorzichtig toe.

  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 150 gram amandelmeel
  • 120 gram nootjes naar keuze
  • 60 gram blauwe bessen
  • 1 el kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Klop in een grote kom de eieren los en voeg daar kaneel, bakpoeder en een snufje zout aan toe.

In een hakmolentje of keukenmachine de bananen en nootjes hakken en bij het mengsel doen.

Spatel het amandelmeel erdoor en voorzichtig als laatste de blauwe bessen.

Bekleed een cakeblik (23 cm) met een bakvel. Beslag erin en in de oven voor circa 45 minuten op 175 graden. Controleer met een satéprikker of het brood gaar is.

Verwijder direct het bakvel en laat het bananenbrood afkoelen op een rooster.

fase 2 gerecht

bananenbrood2

Recept voor bananenbrood 1, vind je hier.

 

 

 

Geef een reactie