Appelpannenkoektaart van Ruth

Dit is een (eind) fase 1 koolhydraatrecept voor ontbijt & lunch. In het originele recept gebruikt Ruth volkoren bloem. De malingsgraad van volkoren bloem is hoger dan volkoren meel, in de Methode Montignac heeft volkoren tarwemeel de voorkeur. Hoewel diksap een zoete smaak heeft (wat we eigenlijk willen vermijden) is dit wel toegestaan. Echter zit je nog volop in het afvallen, maak dit gerecht dan niet meteen in het begin.

  • 400 gram volkoren tarwemeel
  • 800 ml magere melk
  • 4 eiwitten (stijf geklopt)
  • 5 ml zoetstof
  • 2 snuffen zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 100-150 gram tutti-frutti (de lichte vruchten) in kleine stukjes gesneden
  • Zakje bakpoeder
  • Halve liter diksap (bv appeldiksap eigen merken)
  • Handje gerstvlokken, of andere vlokken.
 
Doe de tarwemeel, de magere melk, de zoetstof, de bakpoeder, het zout, de kaneel en de kleingesneden tutti-frutti in een schaal en mix dit goed met de mixer. (alles behalve de eiwitten, gerstvlokken en de diksap)

Daarna de eiwitten stijfkloppen en dit door het mengsel heen scheppen. Dit hoeft overigens niet perse, maar dan krijg je wel veel dunnere pannenkoekjes.

Zorg tijdens het bakken, dat je de tutti-frutti iedere keer meepakt, anders heb je op het laatst een hele lepel tutti frutti. En geloof me, dat bakt niet lekker!

De pannenkoeken bakken in een vetvrije pan, en op iedere pannenkoek een laagje diksap en/of kaneel!

De gerstvlokken kunnen op iedere pannenkoek gestrooit worden, dit moet gebeuren als je het beslag in de pan hebt gedaan en de bovenkant nog net niet droog is! Hierna omdraaien, waardoor de vlokken een beetje geroosterd worden!

De laatste pannenkoek, de vlokken gebruiken voor de volkoren-look! En dan over de hele stapel nog een flinke scheut/ of scheuten diksap gieten… Vooral niet zuinig mee zijn!

Forum; gerecht van Ruth

Geef een reactie