Lunch

404 niet gevonden

Sorry pagina is niet gevonden: misschien helpt onderstaand overzicht?

Home

Montignaccen is eten volgens de Methode Montignac. Een beproefde manier om snel af te vallen en op gewicht blijven.   De Methode Montignac De Methode Montignac is een beproefde manier om snel slank te worden én te blijven. Bij deze Methode s...

De Methode

De Methode Montignac ontstond in 1986 als gevolg van een persoonlijke synthese van de resultaten van vooral Amerikaanse wetenschappers. Zij ontwikkelt zich nog steeds aan de hand van de ervaringen van vele honderden artsen met hun patiënten in Frankrijk ...

Uitleg van de Methode

Door het eten van koolhydraten verhoogt de suikerspiegel in je bloed (glucose) je alvleesklier maakt insuline aan om je bloedsuikerspiegel weer te verlagen insuline heeft de vervelende eigenschap om het vet minder af te breken en juist meer ...

Fase 1

Fase 1 van de Methode Montignac duurt 2 maanden tot het streefgewicht is bereikt. Er zijn 2 typen maaltijden: koolhydraatmaaltijd of een vetmaaltijd.   Er zijn 2 typen maaltijden: 1. de eiwit-koolhydraatmaaltijd. In deze maaltijd passen geen vetten, ...

GI-index

De glycemische index zegt iets over de snelheid waarmee koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. Er zijn 2 soorten koolhydraten: de goede hebben een lage glycemische index waarde, een GI van onder de 50 de ...

GI berekenen

Zuivere koolhydraten zijn de hoeveelheid koolhydraten per product. Bij 50 gram bereik je de GI die voor dat product staat.   Voorbeeld:  Ananas heeft een GI van 65 ananas bevat 6 gram zuivere koolhydraten per 100 gram. Bij 50 gram zuivere koolhydraat ...

Extra info

     

Bereken je BMI

Je BMI (Body Mass Index) geeft een schatting van je gezondheid kijkend naar je gewicht en je lengte. Je BMI (Body Mass Index) bereken je op de volgende manier: Je neemt je lengte. Bijvoorbeeld 1,85 Dan vermenigvuldig je de lengte met nogmaals...

Boodschappenlijst

http://www.montignaccen.nl/montignac/boodschappenlijst/

Chocolade

Chocolade  heeft voor de gezondheid en voor het afvallen een twijfelachtige reputatie. Dit is volstrekt ten onrechte, tenminste wat betreft de “echte” hoogwaardige chocolade met ten minste 70 % cacao! Dit is een hoger cacaogehalte dan het gehalte in c...

Darmklachten

de zetmeelresten gisten in de dikke darm en de daaruit volgende gasvorming kan hevige pijnaanvallen veroorzaken         Om vezels goed te verdragen: Dikke darm tot rust laten komen door een week lang geen vezels...

E-nummers

Verboden E-nummers: Kleurstoffen: E150 (a t/m d) (Caramel) E162 (Bietenrood) Verdikkingsmiddelen: E415 (Xanthaangom) E416 (Karayagom) E420 (Sorbitol) E421 (Mannitol) E422 (Glycerol) E444 (Sucroseacetaatisobutyraat) E445 (Glycerolesters van houthars)...

FAQ

Vraag `s avonds wat nootjes of kaas eten, mag dat in fase   1? Antwoord Het is de bedoeling van Mm dat je je aan drie   maaltijden per dag houd met eventueel een 4 uurtje. Je moet volgens Mm ervoor   zorgen dat je bij de maaltijden voldoende eet. Ee...

Gluten, glutenallergie

Gluten is een eiwit die oa voorkomt in tarwe, spelt, rogge, haver, gerst en kamut. Gluten zijn niet-giftig en voedzaam, maar bij mensen met een allergie van gluten (coeliakie) reageert het lichaam zeer heftig. Het afweersysteem ziet de gluten als...

Koolhydraten

Koolhydraten, ook wel suikers genoemd zijn moleculen opgebouwd uit koolstof, zuurstof en waterstof. Ze worden tijdens de stofwisseling omgezet in glucose, een belangrijke energiebron voor ons lichaam. Koolhydraten met 1 molecuul (mono-sachariden) glucose;...

Kruiden, specerijen

Een kruid of keukenkruid is een kleine groene plant die gebruikt kan worden als specerij om de geur en smaak van gerechten te verbeteren. Sommige kruiden bestaan uit vermalen plantenwortels, andere uit bladeren, zaden, stengels of vruchtdelen. 1...

Meelsoorten

Hoe hoger de uitmalingsgraad, hoe gezonder het meel. Het bevat dan nog alle vitamines, mineralen en vezels. Volkorenmeel heeft een uitmalingsgraad van 100: de totale korrel inclusief kiem is vermalen. Bij de Methode Montignac wordt een uitmalingsgraad...

Obstipatie, slechte stoelgang

Obstipatie of constipatie is een trage en ingedroogde ontlasting, een slechte stoelgang. Mensen met last van obstipatie "doen" het minder dan 3x per week. Een normale stoelgang varieert van 3x per dag, tot 4x per week. Evenwicht in voeding Verlies van...

Over afvallen

Eerst en vooral, ben je echt te zwaar? Controleer je BMI, klik hier . Soms vind je jezelf nog te zwaar, maar is je gewicht volgens je eigen lichaam wel degelijk goed. Soms heeft je lichaam even tijd nodig om aan je nieuwe eetpatroon te wennen. De...

Principes fase 1

De principes van fase 1 eet nooit slechte koolhydraten (géén suiker in geen enkel gerecht) eet de goede koolhydraten met een GI onder de 50 eet nooit koolhydraten met vetten in dezelfde maaltijd wacht 3 uur na een koolhydraat-maaltijd alvorens vetten t...

Tarwe, tarweallergie

Tarwe is goedkoop en lang houdbaar. Daarom wordt het veelvuldig gebruikt als zetmeel, vaak gemodificeerd zetmeel. We eten het dus onbewust vaker dan we wensen; 2x per dag brood, in pasta, in koekjes, Tarwe allergie geeft een verstopte neus, jeuk, darmklachten,...

Vochtafdrijvend en vetafbrekend voedsel

Drink elke ochtend een glas lauw water met wat uitgeperste citroen APPELAZIJN Gebruik appelazijn in kleine hoeveelheden. Je kunt het gebruiken als saladedressing. Appelazijn is een sterk vochtafdrijvend middel omdat het gemaakt is van appels en de ...

Waarom Montignaccen ?

Een geheugensteun, ....als je niet afvalt, dan zijn er tal van redenen, om tóch vol te houden...   Misschien niet allemaal redenen voor jou,...maar als er toch maar 2 tussen zitten die je op jezelf toe kan passen, dan lijkt het mij de moeite al waard!  ...

Wanneer mogen kazen?

Kaas behoort bij de vetmaaltijd. Maar zachte en harde kaas kunnen ook koolhydraten bevatten. Wanneer mogen we ze dan gebruiken bij de vetmaaltijd? Dat hangt af van het percentage koolhydraten in de kaas en dan is een limiet van 0,5% een mooie r...

Suiker en koolhydraten

“…..Het menselijk lichaam is de laatste 40.000 jaar, sinds het ontstaan van de eerste moderne mens, nagenoeg niet veranderd. Het dieet van de mens uit het stenen tijdperk bestond voor meer dan 50% uit vlees. Daarnaast werden groenten, zaden, noten en ...

Contact

Jaren geleden ben ik voor het eerst met de Methode Montignac in aanraking gekomen. Mijn man is indertijd 11 kilo afgevallen en ikzelf ruim 8 kilo. We zijn inmiddels zo'n 10 jaar verder en ik heb opnieuw strikt in fase I gegeten. Sinds eind december...

Privacy

Privacy & Cookie Verklaring Wij respecteren de privacy van bezoekers van deze website en dragen er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Verwerking van de persoonsgegevens gebeurt op een wijze,...

Links

www.montignac.com                            The official website on the Montignac Method Wikipedia Montignacdieet                     Wikipedia meertalige encyclopedie Yuku forum                                            (de oude MSN-groep van Wendy is hiernaar toe verhuisd) www.voerlog.nl            ...

Downloadlink Fitchef receptenboek

Binnen enkele minuten ontvang je een email met een downloadlink voor het gratis Fitchef receptenboek.   Wij zijn 100% anti-spam en wij gaan uiterst zorgvuldig om met je gegevens.

Montignac Club Nederland

Montignac Club Nederland is opgericht in de jaren 90. " Ja... wij bestaan nog steeds, inmiddels al vele jaren. Het is een hype, bewust omgaan, voorzover inpasbaar met voeding. En natuurlijk heel belangrijk voor onze gezondheid. En Montignac is ook een...

Michel Montignac

De succesvolle Franse dieetgoeroe Michel Montignac is zondag 22 augustus 2010 op 66-jarige leeftijd overleden. Dat is donderdag vernomen bij de burgemeester van het Franse Annemasse, waar Montignac verbleef. Montignac, die zelf als kind met zwaarlijvigheid ...

Harrie van de Kamp

SINT-OEDENRODE – Wat Sonja Bakker is voor deze tijd, was de Fransman Michel Montignac voor de jaren ’90. Maar dankzij Harrie van de Kamp werd ‘montignaccen ’ in onze taal een werkwoord.  Van de Kamp kwam in 1987 in aanraking met de dieetmethode tijdens e...