Kippendijfilet salade

kippendijfilet saladeDeze lauwwarme kippendijfilet salade is oh zo lekker. Een bron van eiwitten en lekker mals van smaak.

Dit stukje kip wordt steeds meer gegeten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 stuks kippendijfilet
  • sla naar keuze (ik had veldsla)
  • paar (cherry)tomaatjes
  • stukje komkommer
  • 2 gekookte eieren
  • 1 el kerrie
  • 1 el knoflookpoeder (of vers 1 teentje)
  • 1 tl tomatenpuree
  • scheutje sojasaus
  • zout en peper
  • olijfolie

Zo maak je de kippendijfilet salade

Snij de kippendijfilet in kleine stukjes. Bak dit in de pan met wat olijfolie. Kruid de kippendijfilet met de kerrie, knoflookpoeder en zout en peper.

Voeg de tomatenpuree toe en een scheutje sojasaus.

Tijdens het bakken regelmatig omkeren/husselen.

Doe de sla in een kom en breng deze op smaak met olijfolie, balsamicoazijn en zout. Snij de tomaatjes en komkommer en voeg deze toe. Pel de eieren en snijd deze in partjes.

Als laatste de gebakken kippendijfilet.

Maak de kippendijfilet salade klaar in een mooie bowl. Dat staat leuk. Het oog wil ook wat.

Een lauwwarme salade van kippendijfilet is heerlijk als lunch. Dit stukje kip is lekker mals en smaakt heerlijk gekruid met kerrie en knoflook.

Geef een reactie