Kaneel crunchies, gezonde cruesli

kaneel crunchiesKaneel crunchies zijn heerlijk in de Griekse yoghurt. Breek de kaneel crunchies na het bakken in kleine stukjes.

Lekker als ontbijt in je Griekse Yoghurt.

Het gezonde alternatief voor de cruesli in je yoghurt.

Ontdek de 3 mythes over afvallen en effectief vet verbranden, schrijf je nu gratis in.

 

Ingrediënten

  • 40 gram amandelmeel  (ongeveer 7 eetlepels)
  • 10 gram gebroken lijnzaad gebroken (ongeveer 2 eetlepels)
  • 1 ei
  • 25 gram boter gesmolten (ongeveer 2 eetlepels)
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 1 theelepel zoetstof
  • 0,5 theelepel vanille essence

Zo maak je de kaneel crunchies

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Meng in een kom de droge ingrediënten. Smelt de boter (bijvoorbeeld in de magnetron) en voeg dit samen met het ei toe. Voeg zoetstof en vanille essence toe.

Meng het geheel tot een gladde massa. Dit gaat het handigst met een vork.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid de massa hierover.

Bak de kaneel crunchies voor ongeveer 30 minuten op 160 graden.

Laat ze afkoelen en breek ze in kleine stukjes.

Lekker voor in de Griekse Yoghurt. Ontbijtje of als dessert.

De kaneel crunchies zijn ook prima te gebruiken als taartbodem, uiteraard breek je ze dan niet in stukjes.

Bewaar de kaneel crunchies in een weckpotje of goed af te sluiten bakje cq zakje.

Op zoek naar een gezond alternatief voor cruesli? Deze eenvoudig te maken kaneel crunchies zijn erg smakelijk. Lekker als ontbijt in je Griekse Yoghurt.
Dit is van oorsprong een recept van Oanh, inspiratie nodig?
Kijk dan eens bij dit boek: Koolhydraatarme baksels uit Oanh’s Kitchen.
 

Geef een reactie