Kaas uienbrood zelf maken

kaas uienbroodZo simpel te maken dit kaas uienbrood. En lekker.

Heerlijk voor de zondag met een lekker soepje.

Wat je overhoudt kan bijvoorbeeld je eventueel invriezen of gebruiken als tussendoortje.

Ingrediënten

  • 70 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • 50 gram roomkaas (bv Paturain)
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 uien
  • 50 gram geraspte kaas

 

Zo maak je de kaas uienbrood

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een ovenschaal in. (of gebruik een vorm van BPA vrij materiaal)

Klop de eieren los in een kom en voeg amandelmeel, roomkaas, geraspte kaas, bakpoeder en zout toe. Meng het geheel goed.

Snijd 1 ui in halve ringen en 1 ui in kleine stukjes. Voeg de kleingesneden ui toe aan het mengsel. (Dit had ik nu nog niet gedaan, maar de volgende keer zeker wel).

Giet het mengsel in de schaal of vorm.

Bekleed de bovenkant met de halve uienringen en strooi er nog iets geraspte kaas over.

Bak de kaas uienbrood voor ongeveer 40 minuten in de oven op 180 graden.

Snijd het kaas uien brood is punten. Eet smakelijk. Lekker met bijvoorbeeld paprikasoep.

Op zoek naar een recept voor kaas uienbrood ? Dit recept is eenvoudig en snel te maken. Het smaakt verrukkelijk. Heerlijk met een lekker soepje erbij. Ouderwets lekker.

kaas uien brood

 

Geef een reactie