Heldere champignonsoep

champignonsoepDit gerecht is voor 4 personen en de bereidingstijd is krap 2 uur. De groenten van deze soep gaan namelijk eerst een tijdje in de oven.

  • 1 ui
  • 1 kleine steel prei
  • 2 stelen bleekselderij
  • 2 eetl plantaardige olie
  • mespunt foelie
  • 1 laurierblad
  • 2 potten vleesfond, samen 6 dl
  • 250 gr champignons
  • scheutje citroensap
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetl fijngemalen bieslook

 

Verwarm de oven voor op 230 ºC.  Maak de ui, de prei, en de selderij schoon en snijd ze in grove stukken. Doe de olie in een braadslee en schep er de groenten door.

Schuif de braadslee 30 tot 45 minuten in de oven tot de groente donkerbruine randjes heeft.
Doe de groenten in de soeppan. Blus de hete braadslee af met 1/2 liter water en roer de aanbaksels goed los. Doe het water uit de braadslee bij de groenten in de pan.
Voeg de foelie, het laurierblad en de fond toe en laat ca 30 minuten zachtjes koken.
Giet de bouillon door een zeef die bekleed is met een vochtig gemaakt doek.
Giet de bouillon terug in de schoongemaakte pan of zet de afgekoelde bouillon tot gebruik in de koelkast.
Snijd de geborstelde champignons in plakjes. Breng de bouillon een de kook en laat ze een paar minuten meekoken. Breng de soep verder op smaak met het citroensap en wat zout en peper.
Bestrooi met bieslook.
 
Forum; gerecht van Marja

Geef een reactie