Harrie’s kip uit de oven

harrie's kipHarrie’s kip uit de oven is een topgerecht. De kip gaat een paar uur in de oven en is zo mals dat het van het botje afvalt.

Het is helemaal niet moeilijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 scharrel kippenpoten
  • knoflook
  • olijfolie
  • zout en kerrie

 

Zo maak je Harrie’s kip

Zet de oven aan op 100 graden.

Vet een ovenschaal in.

Snijd de knoflook aan lange plakken en leg deze in de ovenschaal.

Sprenkel een klein beetje water over de plakjes. Dit voorkomt dat de knoflook kan aanbranden.

Bak in een koekenpan de kippenpoten in wat olijfolie aan beiden zijden aan.

Kruid de kippenpoten aan beide kanten met zout en kerrie.

Leg de poten in de ovenschaal en plaats deze is de voorverwarmde oven.

Als het gerecht heel lang mag garen en dan heb ik het over meer dan 5 uur, zet de oven dan op 75 graden.

Draai elk uur de poten om.

Lekker met een frisse salade en/of een tomaat mozarella salade

 

Harrie’s kip uit de oven een topgerecht en heel simpel om te maken. De kip gaat een paar uur in de oven en is dan zo mals dat het zo van het botje afvalt.

 

Harries kip, kip uit de oven alla Harrie, voerlog

Harrie is een oude bekende van het Montignac MSN-forum en heeft zijn eigen voerlog. Ook de Melanzane alla Harrie is een blijvertje.

 

Ontdek de 3 mythes over afvallen en effectief vet verbranden, schrijf je nu gratis in.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: