Gevulde eieren

Lekker voor Pasen, gevulde eieren.

GEVULDE EITJES
Ingezonden door Querina
Methode Montignac, Vetmaaltijd fase 1

Basis:
Prik aan de bolle kant van de 4 eitjes een gaatje met een speld of eierprikker, zodat de eieren niet gaan barsten.
Kook in 9 minuten nadat het water kookt de eieren hard. Laat ze daarna onder koud stromend water ‘schrikken’, dan zijn ze gemakkelijker te pellen.
Snijd de eieren overdwars doormidden en haal het eigeel eruit en doe in een kom.
Prak het eigeel met 3 el sv mayonaise, peper en zout. Schep het eimengsel terug in de eitjes.

Smaakjes:
Het eimengsel kan je ook een smaakje meegeven. Bijv.
el fijngeknipte of gedroogde kruiden
tl sv mosterd
tl tomatenpuree
mespunt kerrie- of paprikapoeder
room- of smeerkaas ipv mayo
el geraspte kaas

Garnering:
Bovenop de eitjes kan je ook iets lekkers leggen.
reepje tomaat
garnaal
reepje gerookte zalm
reepje (rauwe) ham
bosuiringetjes
kappertjes
plakjes olijf
reepje paprika

%d bloggers liken dit: