fbpx

Geroosterde kikkererwten

geroosterde kikkererwtenGeroosterde kikkererwten wat een toppertje. Heerlijk als bijgerecht. Goed gedroogd worden ze erg knapperig.

Ook geschikt als borrelhapje ipv chips.

Ingredienten:

blik kikkererwten

1 el olijfolie

1 tl knoflookpoeder

1 tl provencaalse kruiden

2 el geraspte kaas

snufje zeezout

 

Zo maak je de geroosterde kikkererwten

Kikkererwten goed afspoelen en zorgvuldig drogen.

Verwijder eventueel de velletjes.

Meng in een kom de kikkererwten met olijfolie, provencaalse kruiden, knoflookpoeder, zeezout.

Meng er geraspte kaas door, probeer het ook eens met Parmezaanse kaas.

Bekleed een bakblik met een bakvel en verdeel de kikkererwten hierover.

Bak het in de oven op 180 graden voor ongeveer 15 minuten.

Hussel het geheel en bak nogmaals 15 minuten.

Even laten afkoelen en eet smakelijk!

 

Op zoek naar een gezonde snack? Deze geroosterde kikkererwten zijn echt super lekker. Eenvoudig te maken. Je kan ze ook als bijgerecht serveren.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: