Gehakt bloemkool ovenschotel

gehakt bloemkool ovenschotelGehakt bloemkool ovenschotel is erg smakelijk en supersimpel te maken.

Je kan het gerecht ook van te voren klaarmaken en op het laatst zo in de oven schuiven.

Deze handige ovenschotel is glutenvrij en koolhydraatarm, in de Methode Montignac noemen we dit een vetmaaltijd.

Ingrediënten

1 hele bloemkool

500 gram rundergehakt

100 gram roomkaas

100 gram geraspte kaas

3 eieren

1 el provencaalse kruiden

peper en zout

Zo maak je de gehakt bloemkool ovenschotel

Verwarm de oven voor op 180 graden

Maak de bloemkool schoon en snijd deze in kleine roosjes. Kook de roosjes voor ongeveer 10 minuten. Laat uitdampen.

Rul het gehakt met de provencaalse kruiden, breng op smaak met peper en zout.

Vet een ovenschaal in

Meng het gehakt en de bloemkoolroosjes in de ovenschaal.

Kluts de 3 eieren met de roomkaas, tot een egale massa.

Schenk dit over de gehakt en bloemkool.

Als laatste geraspte kaas erover.

In de oven voor ongeveer 30 minuten.

 

Tip

Voor deze gehakt bloemkool ovenschotel heb ik roomkaas van Paturain gebruikt. Daar zit iets minder roomkaas in, namelijk 90 gram, geen probleem uiteraard.

 

Gehakt bloemkool ovenschotel kan je makkelijk van te voren klaarmaken. Koolhydraatarm en glutenvrij. Je kan het ook combineren met andere groentes.

Geef een reactie