Garnalen met Thaise wokgroenten

garnalen met Thaise wokgroentenGarnalen met Thaise wokgroenten is een lekker pittig gerecht door de pepers van de Thaise groenten.  

Als je de garnalen al ontdooid en gepeld, gewassen en gedroogd hebt ben je in 8 minuten klaar.

Ingrediënten

  • 1 zak reuze garnalen (bijvoorbeeld AH diepvries rauw en ongepeld)
  • 400 gram Thaise wokgroenten (voor 2 personen)
  • 1 theelepel knoflookpoeder (of vers 1 teentje)
  • 1 theelepel gemberpoeder (of vers klein stukje , duimbreed)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • sojasaus
  • klein beetje sap van een citroen
  • zeezout
  • olijfolie

Zo maak je de garnalen met Thaise wokgroenten

Ontdooi de garnalen. Pel de garnalen en spoel ze grondig af. Dep ze goed droog.

Verhit in een pan wat olijfolie en bak daarin de Thaise wokgroenten voor circa 6 minuten.

Voeg op het laatst de kurkuma en koriander toe. Blus af met sojasaus. Zet weg op een laag vuur.

Bak in een andere pan de garnalen in wat olijfolie. Als ze goed droog zijn dan spettert het niet zo.

De garnalen worden roze en binnen 2 minuten is dit klaar. Voeg de knoflookpoeder, gemberpoeder en iets zeezout toe.

Hussel de pan (wokken) zodat de garnalen om en om gaan. Blus af met wat citroensap.

Dien direct op. Eet smakelijk, wij vonden het heerlijk.

 

Als je dit gerecht met 3 personen eet, dan heb je meer wokgroenten nodig. In deze zak reuze garnalen zaten 21 garnalen.

 

Wildvang garnalen

Garnalen van wildvang zijn absoluut het allerlekkerste, maar ja waar kan je dat tegenwoordig nog in Nederland kopen?

Dit gerecht van garnalen met Thaise wokgroenten is redelijk snel te maken. Pittig door de pepers uit de Thaise wokgroenten. Erg lekker.

 

Geef een reactie