Garnalen in rode wijnsaus

garnalen in rode wijnsausGarnalen in rode wijnsaus dat ziet er toch prachtig uit? Nou zo smaakt het ook. Fantastisch wat een lekker recept.

Was de garnalen in koud water. Ook als de garnalen nog niet geheel ontdooit zijn is dit goed te doen. Je krijgt er alleen wel koude vingers van.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 zak garnalen (bijvoorbeeld diepvries tijgergarnalen van de Lidl)
  • 2 roze uien
  • 5 à 6 teentjes knoflook (indien gewenst mag meer ook)
  • rode wijn
  • sojasaus Kikkoman
  • olijfolie
  • peper en zout
  • optioneel: partje citroen

 

Zo maak je de garnalen in rode wijnsaus

Verwijder de schaal van de garnalen en was de garnalen goed met water. Laat de garnalen uitlekken en dep ze daarna goed droog. Dat is belangrijk omdat ze anders in de hete olie gaan spatten.

Snipper 2 roze uien en pers 5 à 6 teentjes knoflook.

Bak de gesnipperde ui en geperste knoflook in olijfolie.

Voeg een flinke scheut rode wijn toe en een scheutje sojasaus.

Laat de saus pruttelen.

Verhit in een andere pan olijfolie en bak hierin op hoog vuur de garnalen met wat zeezout. Je bakt ze hooguit voor 2 minuten. Ze zijn snel klaar en als ze roze kleuren zijn ze al klaar.

Als je dat lekker vind kan je een klein beetje citroen toevoegen bij de garnalen. Snijd een partje citroen af en knijp dat boven de garnalen iets uit.

Voeg de gebakken garnalen toe aan de rode wijnsaus.

Breng de saus op smaak met peper en zout.

Dien direct op met een frisse salade. Voor de niet-montignaccers is dippen met stokbrood ook erg smakelijk.

Garnalen in rode wijnsaus met zoete uien en veel knoflook is een aparte maar uiterst smakelijke combinatie.

tijgergarnalen in rode wijnsaus

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: