Frappuccino, ijskoffie

StarbucksAls wij op pad gaan en we komen een Starbucks tegen dan gaan we even lekker genieten van de koffie. Amsterdam, London of Parijs overal smaakt de koffie hetzelfde. Heerlijk vinden wij dan ook de frappuccino, een soort milkshake van ijskoude koffie.

Het maken van ijskoffie is eigenlijk heel simpel, het is alleen even plannen, omdat de koffie moet afkoelen.

Met sterke koffie of espresso:

Begin met het maken van een dubbele sterke koffie of espresso. En laat deze in de koelkast afkoelen.

Giet de koffie over in een groot glas. Voeg ijsklontjes toe tot aan de rand. Giet er een flinke scheut melk bij. Een echte frappuccino gaat nog even in de blender. Maar je mag het ook roeren en er ijskoffie van maken. 

Met oploskoffie:

Los 2 eetlepels oploskoffie op in water en laat dit afkoelen in de koelkast. Plaats een glas of beker in de diepvriezer.

Doe een handvol ijsklontjes in de blender, samen met 1 liter ijskoude mager melk en de ijskoude koffie.

Pureer tot een gladde massa en schenk het in het koude glas.

 

Geef een reactie