Erwtensoep

Erwtensoep van spliterwten, prei, ui en koolrabi (de wortel laten we weg). Lekker voor deze tijd van het jaar.

3 liter water
500 gr. spliterwten
1 stuk koolrabi (klein snijden)
1 grote prei (klein snijden)
1 grote ui (grof gesneden)
zout en peper

2 stuks vleesbouillontabletten
1 stuk kruidenbouillontablet
1 stuk kruidenbuiltje

Zelf bouillon trekken kan ook een nacht van te voren.  Haal het soepvlees er na het trekken van de soep uit en laat de bouillon een nacht staan. Schep het vet eraf. 

Doe alle ingrediënten in een ruime pan en breng dit aan de kook. Laat dit 4 tot 5 uur zachtjes koken tot alle ingrediënten tot een erwtensoep zijn ‘gesmolten’. Regelmatig doorroeren. Kleine stukjes eventueel fijnmaken.

Lekker met volkorenbrood of roggebrood.

 

%d bloggers liken dit: