Erwtensoep met rijst

Serveer de soep met de fijngehakte peterselie en eventueel wat citroensap. Een sneetje roggebrood maakt deze maaltijd helemaal compleet.

1,5 liter water
200 gr. spliterwten
200 gr. knolselderij (of bleekselderij)
100 gr. rijst

2 stuks bouillontabletten
1 tl. gemalen komijnzaad
1 tl. geraspte gemberwortel

2 takjes bladselderij
1 takje lavas (maggiplant)

citroen
1 el. peterselie, verse

Was, schil en snijd de groenten klein. Voeg alle ingrediënten (behalve de takjes bladselderij en lavas, citroen en verse peterselie) bij elkaar en laat het geheel een uur zachtjes koken. (kijk ook naar de tijd van de spliterwten).

Hang de laatste 10 minuten van de kooktijd de lavas en de bladselderij in de soep.

Haal de takjes voor het serveren van de soep er weer uit.

U kunt de soep met de staafmixer pureren als u dat wilt.