fbpx

Zarzuela (vispotje)

zarzuelaZarzuela is een lekker vispotje van verschillende stukken vis met eventueel wat garnalen.

Heerlijk lekker laten pruttelen in een tomatensaus met rosé of witte wijn.

 

Ingrediënten:

  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 ui, in stukjes
  • 50 gram bacon, kort gesneden
  • 10 amandelen, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 laurierblaadje
  • 1 zakje saffraan
  • peper en zout
  • half glas rosé of witte wijn
  • 1 verse citroen
  • peterselie
  • 2 vispotjes (allerlei kleine stukjes vis, voorverpakt)
  • eventueel wat garnalen

Zo maak je de zarzuela

Fruit de ui glazig, voeg tomatenblokjes, bacon, amandelen, knoflook, laurier, saffraan, peper en zout toe.
Laat dit op een matige bron 15 minuten inkoken tot bijna al het vocht verdampt is.

Voeg de rosé (of witte wijn) en citroensap toe, leg de visstukken erop.
Stoof dit 8 minuten met de deksel op de pan. Af en toe keren.

Proef de saus en controleer of de vis gaar is. Misschien nog een beetje zout of citroensap toevoegen.
Eventuele garnalen toevoegen.
Strooi een klein beetje peterselie over het gerecht en laat dit nog 2 minuten stoven.

zarzuela vispotje

Het Montignac Visboek

Dit gerecht heb ik ooit in een klein Spaans restaurantje gegeten en ik vond het heerlijk. Later kwam ik het gerecht tegen in Het Montignac Visboek. Als je van vis houdt en wat leuke recepten zoekt die geschikt zijn in de Methode Montignac dan kan ik dat boek van harte aanbevelen. 

Het Montignac Visboek – 100 visgerechten voor alledag

Zarzuela is een vispotje van verschillende stukken vis met eventueel schaal- en schelpdieren. Het wordt gestoofd in een mengsel van oa ui, knoflook en tomaat.  

In Fase II lekker met bruin stokbrood.

zarzuela

Sarsuela (Spaans: zarzuela) is een Catalaans gerecht waarin verschillende soorten vis evenals schaal- en schelpdieren worden verwerkt. Men stooft de vis in een mengsel van uien, knoflook, paprika en olijfolie. Andere ingrediënten zijn tomaten, rauwe ham en amandelmeel. Het gerecht wordt uiteindelijk gekruid met laurier en peterselie. Sarzuela wordt in de pan geserveerd, samen met geroosterde broodkorstjes en citroen. Bron Wikipedia.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: