Zarzuela (vispotje)

zarzuelaEen lekker vispotje van verschillende stukken vis met eventueel wat garnalen. Heerlijk lekker laten pruttelen in een tomatensaus en rosé of witte wijn.

1 blikje tomatenblokjes
1 ui, in stukjes
50 gram bacon, kort gesneden
10 amandelen, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 laurierblaadje
1 zakje saffraan
peper en zout
half glas rosé of witte wijn
1 verse citroen
peterselie
2 vispotjes (allerlei kleine stukjes vis, voorverpakt)
eventueel wat garnalen.

Fruit de ui glazig, voeg tomatenblokjes, bacon, amandelen, knoflook, laurier, saffraan, peper en zout toe.
Laat dit op een matige bron 15 minuten inkoken tot bijna al het vocht verdampt is.

Voeg de rosé (of witte wijn) en citroensap toe, leg de visstukken erop.
Stoof dit 8 minuten met de deksel op de pan. Af en toe keren.

Proef de saus en controleer of de vis gaar is. Misschien nog een beetje zout of citroensap toevoegen.
Eventuele garnalen toevoegen.
Strooi een klein beetje peterselie over het gerecht en laat dit nog 2 minuten stoven.

In Fase II lekker met bruin stokbrood.

zarzuela

Geef een reactie