Tortilla a la Montignac

Tortilla is altijd lekker. Dit recept komt uit het boek van Michel Montignac “Mijn recepten uit de Provence”.

8 eieren
2 uien fijn snipperen
4 teentjes knoflook fijn snipperen
2 courgettes in dunne schijfjes
3 el gehakte peterselie
250 g tomaten (in blokjes of uit blik)
200 g Mozzarella
Provençaalse kruiden
olijfolie
zout, peper, cayennepeper

Fruit op een laag vuur met wat olijfolie de uien en knoflook in een grote koekenpan (25 a 30 cm).
Voeg de courgette toe. Laat alles doorsudderen zonder dat het bruin wordt. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
Klop de eieren en breng ze op smaak met zout, peper en cayennepeper. Roer de peterselie erdoor.
Giet de eieren in de koekenpan en zet het vuur laag. Niet roeren. Leg tijdens het bakken de tomaat op de tortilla.
Verwarm de grill van de oven voor (180C).
Wanneer de tortilla voor 3/4 gaar is, bestrooien met Provençaalse kruiden en de mozzarella er in dunne plakken opleggen.
Zet de koekenpan 10cm onder de grill en laat de steel uit de oven steken.
Besprenkelen met gekruide olijfolie en opdienen.

Bron; Montignac nieuwsbrief nr 3 1997.

 

%d bloggers liken dit: