fbpx

Tjap Tjoi kip

Dit gerecht wordt niet gebakken, maar gekookt in een halve liter water met groenten en kruiden. En gebonden met Biobin van Tartex.

Ingrediënten:

250g kipfilet
125g champignons (1/2 bakje)
8 bladen Chinese kool
1/2 dikke stengel prei
1 rood paprika
blik of potje bamboe scheuten
500 ml water
1 blokje kippenbouillon
1 tl sambal oelek
2 knoflook geperst
kerrie
ketoember/koriander
3 à 4 lepeltjes van de Biobin van Tartex
zakje emping

Bereiding:

Champignons schoon borstelen, kleine champignons heel laten en de grote door de helft snijden.
Chinese kool, en paprika in stukken snijden en de prei in ringen.
Groentes wassen en samen met de bamboe scheuten uit laten lekken in een zeef.
Kipfilet in kleine stukjes snijden.

Water in grote pan doen en laten koken met bouillonblok, kruiden en champignons.
Kipfilet 1 min. koken, dan de groentes erbij doen en direkt de Biobin erbij doen.
3 Minuten laten doorkoken.

Serveer met apart bakje emping (= een vette koolhydraat, dus klein beetje eten).

Forum; gerecht van Querina

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: