Runderstoofpot

runderstoofpotDeze runderstoofpot van magere runderlappen moet 24 uur marineren in een marinade van oa rode wijn. En de ‘lock-o-lock’ doosjes zijn hiervoor uitermate geschikt.

Maak een marinade van;

  • 2 uitjes in kleine stukjes
  • 1 teentje knoflook klein gesneden
  • 1 citroen schillen en deze in plakjes snijden
  • 1 theelepel peperkorrels gekneusd
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 glazen rode wijn
  • 5 eetlepels olijfolie

Snijd circa 500 gram magere runderlappen in stukken.

Voeg het vlees toe aan de marinade, even mengen. Het vlees moet wel geheel “onder staan”, voeg zo nodig nog wat wijn toe. In een afgesloten kom, bak of nog beter in een vershouddoos 24 uur in de koelkast bewaren. Zo af en toe even roeren.

Zo maak je de runderstoofpot

Neem de stukken vlees uit de marinade en laat iets uitlekken. Zeef de marinade, haal de ui uit de marinade.

Bak het vlees rondom bruin en bak ook kort de ui mee.

Schenk dan een deel van de marinade bij het vlees (voeg eventueel extra water toe) en laat het vlees ongeveer 3 uur pruttelen op een laag vuurtje.

Snijd 100 gram champignons en voeg deze op het einde toe, zo’n 15 minuten voordat het gerecht klaar is.

Maak het gerecht af met peper en zout en eventueel 2 eetlepels crème fraîche.

 

Heb jij ze al de Lock o Lock doosjes?

Ik dacht eigenlijk dat het Lock o Lock was, maar je schrijft het als Lock & Lock. Anyway ik heb er een heleboel, ooit gespaard bij onze plaatselijke SuperCoop.

De voordelen van lock&lock vershouddozen

✓ 100% lucht- en waterdicht
✓ Houdt dagen langer vers
✓ Gemakkelijk te openen en sluiten
✓ BPA-vrij
✓ Geschikt voor magnetron, vaatwasser en diepvries
✓ Bespaart veel ruimte
✓ Multifunctioneel
✓ Uitgebreid assortiment

Je kan ze nog altijd kopen, shop ze hier bij Lock & Lock.

Deze runderstoofpot gaat eerst 24 uur in de marinade en daarna nog 3 uur pruttelen op een laag pitje. Maar dan heb je ook wat lekkers!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: