fbpx

Melanzane alla Harrie

Melanzane alla Parmigiano

Melanzane alla Parmigiana met 3 verschillende soorten kaas van Harrie is werkelijk een toppertje.

 

 

Aubergine
mozzarella
Parmezaanse kaas (Grana Padano)
Goudse Kaas
tomatenpakje (karton)
eieren
sjalotje
knoflook
verse basilicum 
drupje zoetstof
olijfolie
zout en peper 

Voorbereiding: Aubergine in dunne plakken snijden, deze met zout insmeren en twintig minuten later het water er af deppen. Met olijfolie insmeren en grillen.

Maak de saus: Een karton tomaten inkoken met een gesnipperd sjalotje, olijfolie, basilicum, knoflook, drupje zoetstof en een scheut balsamicoazijn.

Half uurtje laten pruttelen.

Ovenschaal invetten en daarin een bodempje van de saus. Daarop gaan plakjes gekookt ei en gemalen Grana Padano. Dan opnieuw saus en plakken aubergine, dan plakjes mozzarella, zelf geraspte Goudse kaas en gemalen Grana Padano en dan weer saus met plakken aubergine. Als laatste nog wat kaas, saus, de laatste plak aubergine en nog wat Grana Padano.

circa 30 minuten in de oven 160 graden

“Dit is zó lekker!”

Bron: Harrie www.voerlog.nl

Variatie: een paar gehaktballetjes in het gerecht verstoppen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: