Kikkerbillen

kikkerbilletjesKikkerbilletjes smaken een beetje naar kip. Je moet het echt een keer hebben geproefd, zooo lekker. In fase 2 heerlijk met donkerbruin stokbrood en dan heerlijk de knoflook-olie uit de pan opdeppen.

1 pak Kikkerbillen 16/20
Knoflook gehakt en geperst
Olie
Peterselie
Boter
halve citroen
Zout en peper

Kikkerbillen (goed  laten ontdooien) afspoelen en daarna droogmaken.
Zout en peperen.
Verhit boter en olie in een grote hapjespan.
Bak per keer zoveel kikkerbillen als past (circa 12 stuks)
De kikkerbillen goed bruinen en regelmatig keren ( + 7 min)
De laatste 3 minuten 1 grof gehakte knoflook (deze moet er later weer uit) erbij doen
Als de kikkerbillen klaar zijn, deze warm houden in de oven.
Verwijder de knoflook.

Alles bakken zoals boven.
Daarna eventueel de olie zeven en de pan schoon maken.
Nieuwe boter in de pan, extra olijfolie, de geperste knoflook erin en verhitten.
Beetje peper en zout en als laatste peterselie.
Kikkerbillen erbij doen en een halve citroen erboven uitknijpen.

Verwarm het geheel voor circa 20 minuten.

In fase 2 lekker met bruin stokbrood

Met dank aan Consuelo 🙂 , bewerkt dec. 2014

kikkerbilletjes

Geef een reactie