Gehaktbrood

gehaktbrood4Gehaktbrood is eindeloos om mee te combineren. Met een uitje of champignons, elke keer wat anders.
Verstop er eens een paar gekookte eitjes in, heerlijk.
Ook prima geschikt voor de lunch met bv gekookte eieren. En ideaal om in te vriezen.

Recept is nagenoeg gelijk aan de gehaktballetjes.

500 gram (mager) rundergehakt
1 ei
flinke scheut sojasaus van Kikkoman
1 uitje gesnipperd
1 tl sambal oelek
kruiden, specerijen naar smaak: bv komijn, koriander, kerrie, knoflookpoeder
1 tl herbes de Provences
zout en peper naar smaak

Meng eerst alles zonder het gehakt en voeg daarna het gehakt in porties toe, zodat alles op smaak kan komen.

Neem een cakeblik en vet deze goed in. Het gehakt kan flink plakken en dan is het een heel werk om alles schoon te maken.

Doe mbv een vork het gehaktmengsel in het midden van het blik. Maak er een soort broodje van. Zorg ervoor dat het brood mooi rond afloopt, zodat al het vet en vocht eraf kan lopen. Maak met een vork ook geultjes.

Bak het gehaktbrood in de oven, 160 graden ongeveer 45 minuten.
Check of de bovenkant krokant is, zet anders even de gril erbij aan de laatste 10 minuten.

gehaktbrood1 gehaktbrood2 gehaktbrood3

%d bloggers liken dit: