fbpx

Gado Gado

Gado-gadoIndonesisch groentegerecht met pindasaus. Dit gerecht wordt lauwwarm tot koud gegeten. En is dan ook zeer apart. Eigenlijk zijn alle soorten groenten geschikt om gado gado te maken. (uiteraard zonder wortelen, tuinbonen, rode bieten en pompoen deze hebben een te hoge GI)

150 gram sperziebonen
100 gram broccoli
150 gram taugé
150 gram Chinese kool
100 gram andijvie
gekookte eieren in partjes
halve komkommer in reepjes

Kook de sperziebonen en broccoli circa 5 minuten, voeg dan taugé, Chinese kool en andijvie mee voor de laatste 2 min. Afgieten en afspoelen met koud water en laten uitlekken.

Schep de groente met de komkommer in een schaal en leg er de partjes eieren op.

Maak de pindasaus (recept klik hier) en schenk dit over de groente.

Gado-gado

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: