Eendenborstfilet

koolrabi3Eendenborstfilet gebakken en afblussen met sojasaus, knoflook en lente-ui.

Je kan de eendenborst op 2 manieren bakken: met of zonder vel.

Met vel is lekkerder, het bakken duurt langer en het snijden/verdelen is lastiger. Ook op het bord is het lastig om de vel te verwijderen.

Je kan ook van te voren de vel verwijderen, gaat niet altijd even makkelijk. Leg een groot scherp mes tussen vel en eend en snijd voorzichtig het vel los. Bewaar de vel en bak deze wel mee voor de smaak.

Snijd daarna de eendenborst in smalle repen, tijdens het bakken zwelt de eend op.

Bak de eend in weinig olie en voeg voor de smaak de vel toe, verwijder de vel.

Zet het vuur laag en voeg een scheut Kikoman sojasaus toe, een geperste knoflook en wat lente-ui in ringetjes. Nog even husselen en eet smakelijk.

Lekker met gebakken koolrabi, recept hier.
koolrabi3

 

 

 

Geef een reactie