Biefstuk Stroganoff

4 personen:

400 gr biefstuk in dunne reepjes
2 el olijfolie
2 kleine uien, in dunne ringen
1 teen knoflook, fijngehakt
250 gr champignons, in plakjes
2 el tomatenpuree
200 ml. crème fraîche
gemalen, gedroogde chilipeper
15 gr verse dille, gehakt
 
Dep het vlees met keukenpapier droog en bestooi met peper. Verhit een lepel olie in een wok en roerbak de helft van de biefstuk en schep ze op een bord. Bak daarna de andere helft.
 
Schenk andere lepel olie in de wok en fruit ui en knoflook. Voeg champignons toe en bak die mee. Roer de tomatenpuree erdoor + 4 eetlepels water. Nog even roerbakken.
 
Roer dan de crème fraîche erdoor (en niet Montignac-proof maar wel zoals het eigenlijk hoort: 3 eetlepels wodka). Breng alles aan de kook en op smaak met chilipeper, zout en peper. Schep dan het vlees door de saus en de dille erover.
Heerlijk met verse sperzieboontjes en een rauwkostsalade.
 
 
Forum; gerecht van Bertha

Geef een reactie