Aubergine gevuld met gehakt

gevulde-aubergine-montignac1 aubergine gehalveerd

300 gram gehakt
2 uien in stukjes
1 paprika in stukjes
handje vol champignons in stukjes
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 eetlepel Herbes de Provence
1 theelepel paprikapoeder
geraspte kaas (zelf raspen)
zout en peper

Bak het gehakt rul en voeg uien, knoflook, paprika en champignons toe.

Even laten bakken. Breng het geheel op smaak met de kruiden.
Leg de aubergine in een ovenschaal, strooi er zout over en giet er een beetje olie in. Vul de aubergines met het gehaktmengsel. Halveer een paar tomaatjes en leg deze bovenop het mengsel. Strooi er geraspte kaas over.

Plaats de schaal in de oven 200 graden ongeveer 50 minuten.

Lekker met een frisse salade.

 

Oorspronkelijk recept uit: Stap voor Stap de eerste 6 weken (een aanrader!)

gevulde-aubergine-1 gevulde-aubergine-2 gevulde-aubergine-3

Geef een reactie