fbpx

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

courgetteEen courgette (ook wel mergpompoen) is familie van de komkommer. Courgettes kunnen geel of groen zijn. Je kan ze koken, bakken, grillen en ook rauw eten.

Echter een zelfgekweekte courgette die bitter smaakt kan giftig zijn.  Lees verder voor een lekker pittig soepje met courgette van Limo.

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd van Limo

 

Ingrediënten:

1 kleine courgette
1 ui
1 knoflookteentje
1 el mosterd
1 kl kerriepoeder
1 kl paprikapoeder
zeezout
1 l kippenbouillon
1 el olie

kl = koffielepel

 

Ga als volgt te werk:

Snijd de courgette in blokjes, de ui in reepjes en pers het knoflookteentje uit. Stoof deze groenten in olie.
Voeg mosterd, kerrie- en paprikapoeder toe en laat eventjes bakken.  
Giet de kippenbouillon erbij en kruid met zeezout. Kook de groenten gaar in ongeveer 20 minuten.
Mix de soep met een staafmixer.
Serveer de soep warm.
 
forum: gerecht van Limo
 
Echter een zelfgekweekte courgette die bitter smaakt kan giftig zijn.

2 gedachten over “Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: