Champignonsaus

champignonsausChampignonsaus lekker voor bijvoorbeeld bij een varkenshaasje of een biefstukje. De saus wordt gemaakt met slagroom en past dan ook in de vetmaaltijd.

Ingrediënten

 
1 bakje champignons , snijd de champignons in plakjes
2 sjalotjes , gesnipperd
2 teentjes knoflook , uitgeperst
200 ml slagroom
zout en peper
olijfolie
 

Bereidingswijze

 
Bak in een kleine beetje olijfolie de gesnipperde sjalotjes glazig. Voeg dan de geperste knoflook toe. Even kort meebakken en roer er dan de gesneden champignons bij.
Voeg langzaam de slagroom toe en blijf roeren.
Breng de champignonsaus op smaak met zout en peper. 
 
 

Serveertips

Lekker bij een lapje biefstuk of varkenshaas.

Geschikt voor de vetmaaltijd.

 

Extra info:

Champignons zijn erg gezond, ze behoren tot de groep van schimmels en niet bij de groenten. Je kan ze beter niet rauw eten, alhoewel een paar plakjes geen kwaad kunnen. Champignons bestaan voor zo’n 90% uit water en je kan ze het beste in de koelkast bewaren.

Wist je dat je dekseltje van het champignon bakje kan omdraaien? Dit past dan weer precies op het blauwe bekende bakje.

 

Geef een reactie