Bloemkoolsoep

bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep met lente-ui is een lekker soepje. Door de kerrie krijgt de soep ook een lekkere smaak en een ander kleurtje.

Heerlijk met de lente-ui in kleine ringetjes, een lekker bite.

 

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 ml groentebouillon
  • verse bieslook
  • kerriepoeder
  • peper en zeezout
  • 2 stengels lente-ui in ringetjes

 

Zo maak je de bloemkoolsoep:

Snijd de bloemkool in roosjes.

Maak de bleekselderij schoon en snijd in stukjes.

Snijd ook de geschilde ui en gepelde knoflook in stukjes.

Bak in een koekenpan* de ui glazig.

Schep de ui over in een soeppan en voeg de bouillon, bloemkool, bleekselderij en knoflook toe en breng het mengsel aan de kook.

Pureer de soep tot een gladde massa.

Doe er naar smaak kerriepoeder, peper en zout bij.

Voeg als laatste de lente-ui toe.

* Heb je een soeppan met dikke bodem, dan kan je de ui ook hierin aanbakken.

 

 

Bloemkoolsoep is lekker en gezond, veel calcium en vitamine C. Lekker op smaak brengen met kerrie en voor de bite lente-ui in ringetjes.

Geef een reactie