Bloemkoolrijst

bloemkoolnasi

Bloemkoolrijst is dus in plaats van echte rijst, een bloemkool zodanig malen dat het lijkt op rijst. De meningen zijn verdeeld, maar wij vinden het zalig!

De bloemkool snijd je fijn in rozetjes en dan door de midden. Maal het met een staafmixer fijn. Gebruik hiervoor het molentje (als je dat erbij hebt). Nog makkelijker is fijnmalen in de keukenmachine, maar ja die hebben wij (nog) niet. Heb je geen van beiden? Dan moet je de bloemkool met de hand fijn snijden.

Tegenwoordig is in veel supermarkten ook kant en klare bloemkool als rijst te koop. Houd er rekening mee dat hierin alleen de stelen zitten en de smaak is echt anders.

De bloemkoolrijst maak je door de fijngemalen bloemkool te bakken voor ongeveer 6 minuten. Blijf omscheppen.

Snijd een rode paprika en een lente-ui in stukjes en voeg deze bij de bloemkool. Meng alles door elkaar. Zout en peper, scheutje olijfolie.

Bak ondertussen de kipfilet en maak de sat├ęsaus.

Eet smakelijk

 

Als je bloemkoolrijst over hebt gehouden, dan kan je er heerlijke bloemkoolsalade van maken.

Geef een reactie