Bloemkoolrijst met kip en sambal

bloemkoolrijst met kip en sambalBloemkoolrijst met kip en sambal, lekker pittig. Variant op de bloemkoolsalade, die trouwens ook erg lekker is.

Snijd een bloemkool kort is roosjes en maak daar kleine korrels van. Dat kan in de keukenmachine, met de staafmixer, in de blender, of met een rasp. De kleine korrels lijken op rijst. Ik gebruik zelf niet de steel van de bloemkool.

Ingrediënten:

  • bloemkool
  • gerookte kipfilet
  • 1 paprika rood
  • 4 lente-ui
  • 1 rode ui
  • olijfolie om te bakken
  • olijfolie om op smaak te brengen
  • zeezout en peper
  • sambal

Bereidingswijze:

Bak de “rijst” met wat olijfolie voor ongeveer 8 minuten. Blijf omscheppen. Laat de rijst volledig afkoelen.

Snijd een gerookte kipfilet in kleine stukjes. Een hele rode paprika, 1 rode ui en 4 lente-ui  ook in kleine stukjes snijden.

Meng het geheel met de bloemkoolrijst. Voeg toe zeezout, peper, heerlijke olijfolie en een flinke hoeveelheid sambal.

Lekker pittig!

 

Steel van de bloemkool

Over smaak valt niet te twisten, maar ik vind dit heerlijk. Ik gebruik dus niet de steel van de bloemkool. Ik heb namelijk het idee dat dit een te sterke bloemkool smaak afgeeft.

 

Restjes voor de lunch

Dit gerecht bloemkoolrijst met kip en sambal kan je makkelijk van te voren klaarmaken en uitermate geschikt voor diner. En als er wat overblijft kan je er de volgende dag mee lunchen. (Of ontbijten … wat je wilt).

Fijne Feestdagen! Geniet ervan….

Makkelijk te maken koude salade van bloemkool. Met gerookte kipfilet en lekker veel sambal. Lekker pittig, voor diner en de restjes voor de volgende dag.

Geef een reactie