Bananenbrood

bananenbrood Bananenbrood, lekker en makkelijk te maken. Het is eerder een cake dan een brood. Er zijn heel veel variaties te bedenken, wij zijn dol op kaneel. Lekker bij de koffie, of als ontbijt. Door de combi van rijpe bananen (fructose) en vet van oa het meel, noten en de eieren is dit meer een fase 2 recept.

3 rijpe bananen
6 dadels zonder pit
120 gram notenmix
3 eieren
150 gram amandelmeel
snufje zout
3 el kaneel
3 el pure cacao nibs
2 tl bakpoeder

Mix de bananen met de eieren, hak de nootjes en de dadels en voeg toe. Spatel de amandelmeel erdoor en de overige ingrediënten.

Vet een bakblik in (23cm) of gebruik een bakvel , beslag erin en in de oven 175 graden circa 45 min, gebruik een satéprikker om te controleren of het brood droog is van binnen.

5 dagen houdbaar, maar dat gaat je niet lukken, dan is het al op 🙂

bananenbrood-1 bananenbrood-2

Geef een reactie