Appelflappen fase 2

Appelflappen van volkorenmeel gebakken in zonnebloemolie, fase 2 dus.

250 gr. volkorenmeel
2 dl. melk, halfvolle
0.5 dl. room
4 appels (goudrenetten)
2 eieren
2 tl. zuiveringszout
1 mespunt zout
zonnebloemolie

Doe het meel, zuiveringszout en mespuntje zout in een kom en meng dit. Maak vervolgens een kuiltje in het meel, doe hier de eieren en de driekwart van de melk in.
Roer vanuit het midden tot er een glad en klontvrij beslag is ontstaan.
Voeg dan al roerend de resterende melk en de room toe.

Verhit de zonnebloemolie in een schone friteuse (190 graden).
Snij de goudrenetten in schijven. Sla de schijven door het beslag en bak ze goudbruin.
Na het bakken de appelflappen droog deppen op vellen keukenpapier.

Bestrooi ze eventueel met fructose.

Geef een reactie