Zelf amandelmeel maken

amandelmeel makenZelf amandelmeel maken? Dat is heel eenvoudig met dit recept.

Ik wilde vandaag graag weer een bananenbrood a la Paleo maken. Alleen was het amandelmeel op. Ik had nog wel een zak amandelen van de Lidl.

Zelf malen met de NutriBullet

En sinds kort heb ik een Nutribullet, wat een machtig en vooral krachtig apparaat. Ik had nog niet eerder zelf amandelmeel gemaakt en was erg benieuwd of het zou lukken.

Zo eenvoudig had ik het echt niet verwacht. En luttele seconden waren mijn amandelen tot meel vermalen. Ik heb niet de hele zak erin 1x ingegooid, maar in kleine porties.

Het is eigenlijk heel erg simpel, want het is niks anders dan meel van gemalen amandelen.

Je moet ook niet te lang malen, er komt dan te veel olie vrij en dan krijg je een soort amandelpasta.

Amandelmeel met of zonder het bruine velletje, vliesje?

Amandelmeel kan je maken van blanke amandelen. En dat verkrijg je door ze even kort te blancheren, het bruine vliesje gaat er dan zo vanaf.

Je kan het ook maken met het velletje eromheen. Het meel wordt dan wat donkerder.

 

Koel en donker bewaren of invriezen 

Ik bewaar mijn amandelmeel in een luchtdicht zakje van Ikea en dat weer in een luchtdoos doosje. Dit bewaar ik op een donkere en koele plek, in de koelkast of in de kelder. De houdbaarheid is ongeveer 2 weken.

Je kan het meel ook invriezen dan is het ongeveer 6 maanden houdbaar.

Amandelmeel wordt veel gebruikt in koolhydraatarme en glutenvrije baksels. Recept van een bananenbrood vind je hier.

 

Amandelmeel kan je eenvoudig zelf maken en het is ook stukken goedkoper. Bewaar het in een vershouddoos of luchtdicht zakje.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: