Speklapjes met snijbonen

speklapjes met snijbonen

Speklapjes met snijbonen. Lekker voor doordeweeks, redelijk snel klaar en erg smakelijk.

Je kan de speklapjes ook vervangen door kipfilet of kalkoenfilet.

Dit recept is voor 2 personen

Ingrediënten voor 2 personen

2 speklapjes

300 gram snijbonen

gerookte spekblokjes

sambal

zout & peper

 

Zo maak je speklapjes met snijbonen

Was de snijbonen en snijd deze schuin, je krijgt dan de vorm van ruiten. Zet ze op met water en kook de snijbonen gaar.

Bak ondertussen de gerookte spekblokjes in een pan. Ik hou van knapperig en bak ze bijna droog.

Haal de spekblokjes uit de pan. Zet de pan met het vet even apart.

Als de snijbonen gaar zijn, deze afgieten en laten uitlekken in een vergiet.

Bak in een andere pan de speklapjes gaar, weinig tot geen olie toevoegen.

Bak in de apart gezette pan de snijbonen kort. Voeg sambal en zout & peper toe. Voeg de spekblokjes toe en schud om.

Serveer de speklapjes met snijbonen op voorverwarmde borden.

 

Speklapjes zijn van varkensvlees, je kan deze desgewenst vervangen door kipfilet of kalkoenfilet.

 

 

 

Een reactie plaatsen