Guacamole, avocadodip

guacamoleDe lekkerste guacamole maak je natuurlijk zelf. Deze van oorsprong Mexicaanse saus wordt gemaakt van avocado’s.

De avocadodip is een absoluut blijvertje. En heerlijk met de zelfgemaakte kipgehaktballetjes.

 

Ingrediënten

  • 2 avocado’s
  • 1 klein uitje
  • 1 geperst knoflookteentje
  • 4 cherry tomaatjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel sambal
  • zout en peper
  • snufje gedroogde koriander

Zo maak je de guacamole

Snijd de avocado doormidden langs de pit en draai deze “open”.

Lepel het vruchtvlees eruit of schil de avocado, net wat jij makkelijker vindt.

Prak met een vork de avocado’s fijn.

Snipper het uitje en voeg dit toe samen met het geperste knoflookteentje.

Ben je een liefhebber van knoflook dan neem je lekker 2 teentjes.

Voeg de citroensap toe en meng het geheel.

Breng op smaak met de sambal en zout & peper. En een snufje koriander.

Snij de cherry tomaatjes in kleine stukjes en voeg toe.

 

Deze guacamole is heerlijk met de kipgehaktballetjes met chorizo, dat recept vind je hier.

 

Koriander

De meningen zijn erg verschillend, of je houdt van verse koriander of je vindt dat het naar zeepsop smaakt. Ik hoor bij de laatste groep en gebruik daarom uitsluitend gedroogde koriander (met mate).

 

Guacamole is een Mexicaanse saus gemaakt van avocado’s, ui, knoflook, tomaten, citroensap, chilipeper en wat kruiden. Hoe je deze heerlijke avocadodip zelf maakt vind je hier.

Geef een reactie