fbpx

Gepofte gevulde bataat met salsa

gepofte gevulde bataatGepofte gevulde bataat uit de oven. Een heerlijk recept wat zeker navolging krijgt.

Gepofte gevulde bataat met salsa is een lekker verrassend gerecht.

Bataat, oftewel zoete aardappel, heeft een GI van 50 en mag in de Methode Montignac gegeten worden in fase 1. Echter maakt de feta in dit recept er een fase 2 van.

Ingrediënten:

  • 4 middelgrote bataat
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 knoflook teentje
  • 1 theelepel sambal
  • 75 gram feta
  • peper & zout
  • olijfolie
  • Italiaanse Kruiden

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden.

Was de bataat onder de kraan goed schoon, verwijder met een mesje wat plekjes die je niet aanstaan.

Neem een ovenschaal en leg daarin de zoete aardappel. Prik met en vork hier en daar wat gaatjes. Kijk even naar een mooie kant waarop de bataat netjes vlak kan liggen. Snijd dan aan de andere kant met een scherp mes de bataat in. Dit insnijden doe je over de lange zijde.

Giet er wat olijfolie overheen en een beetje zeezout.

Zet de schaal in de oven voor ongeveer 35 minuten, het ligt eraan hoe groot je bataat is.

Maak ondertussen de salsa.

 

Salsa voor de gepofte gevulde bataat

Snijd 2 tomaten aan partjes, snipper 1 rode ui en hak 1 knoflook fijn. Snijd 75 gram feta in kleine blokjes. Breng op smaak met peper & zout, Italiaanse kruiden en als je van pittig houdt ook 1 theelepel sambal. Als laatste wat olijfolie en laat dit even intrekken.

Haal de ovenschaal eruit en wrik met een vork in de snede om de bataat iets open te krijgen. De bataat is gaar als het van binnen zacht is. 

Stop dit mengsel in de gare bataat.

Eet smakelijk

 

Gepofte gevulde bataat met salsa is een lekker verrassend gerecht. Bataat heeft een GI van 50 en mag in de Methode Montignac gegeten worden in fase 1.

 

Bataat oftewel zoete aardappel bestaat in 2 varianten: met paarse schil en met oranje schil. Weet iemand of er ook een verschil is in de Gi hiervan?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: