Gehaktbal met linzen en sperziebonen

gehaktbal met linzenGehaktbal met linzen en meegebakken sperziebonen.

Linzen hebben een Gi van 30 en zijn toegestaan in de Methode Montignac, ook bij een vetmaaltijd. De peulvruchten zitten vol vezels.

 

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook geperst (of knoflookpoeder)
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • scheutje olijfolie

Diverse groentes

  • sperziebonen (gewicht is afhankelijk van het aantal personen)
  • linzen ( ik nam een grote pot )

 

Zo maak je de gehaktbal met linzen

Maak de sperziebonen schoon en kook deze bijna beetgaar. Zet de bonen weg voor later.

Spoel de linzen goed af. Laat ze uitlekken en bewaar voor later

Klop het ei los in de kom, voeg sambal, knoflook en alle kruiden toe.

Voeg het gehakt in delen toe. Meestal gebruik ik een vork om alles te mengen. Op laatst een scheutje olijfolie.

Draai van het gehakt balletjes.

Bak de balletjes in een pan gaar. Voeg op het eind de sperziebonen en linzen toe.

Lekker met een frisse salade.

 

Gehaktbal met linzen en sperziebonen, de groentes worden op het laatst lekker meegebakken en krijgen daardoor een heerlijke smaak.

Geef een reactie